Josep Borrell salută coordonarea mai strânsă dintre Georgia, R.Moldova și Ucraina

  • 24 Iunie 2021 16:21
Josep Borrell salută coordonarea mai strânsă dintre Georgia, R.Moldova și Ucraina

Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, salută coordonarea mai strânsă dintre Georgia, Republica Moldova și Ucraina, precum și solicitarea acestora de cooperare consolidată cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de oficial în urma întâlnirii cu miniștrii de Externe ai Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei care se află la Bruxelles într-o vizită comună în formatul Trio Asociat, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Josep Borrell, a subliniat că punerea integrală în aplicare a Acordurilor de Asociere este esențială pentru a putea folosi toate oportunitățile pe care le oferă, de exemplu, schimburile comerciale ulterioare, o mai mare cooperare în materie de securitate, în noile domenii de dezinformare, amenințări cibernetice și hibride etc.

Potrivit lui Josep Borrell, apropierea de UE va necesita o muncă din partea ambelor părți. El s-a referi la reforme în domenii cheie care necesită îmbunătățiri rapide.

Potrivit oficialului, anul acesta este un an important pentru Parteneriatul Estic. Este în curs de finalizare agenda pentru perioada post 2020, care conține rezultate și obiective concrete.

Summit-ul Parteneriatului Estic va avea loc în decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău