John Bolton: Sancțiunile SUA vor rămâne în vigoare până când Rusia își va schimba comportamentul

  • 24 August 2018 17:37
John Bolton: Sancțiunile SUA vor rămâne în vigoare până când Rusia își va schimba comportamentul

Sancțiunile americane împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare până când aceasta își va schimba comportamentul, a declarat vineri consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, John Bolton, transmite Reuters.

'Sancțiunile rămân în vigoare și vor rămâne în vigoare până la schimbarea cerută de comportament al Rusiei', a afirmat Bolton, într-o conferință de presă la Kiev.

Washingtonul a impus sancțiuni economice Rusiei în urma presupusei implicări a acesteia în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, acuzații respinse însă de Moscova.

Bolton, care a avut în cursul zilei o întrevedere cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a mai spus că această țară a făcut progrese în eforturile sale de a adera la NATO, dar că acestea trebuie continuate.

'Multe depind de îndeplinirea de către Ucraina a condițiilor necesare de a respecta toate criteriile militare și politice pentru a fi membru al NATO', a declarat Bolton.

'Aș afirma că au fost făcute progrese, dar mai sunt multe de realizat', a adăugat el.

Rusia se opune ferm extinderii NATO spre granițele sale vestice și în 2014 a anexat peninsula Crimeea, după ce președintele ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici a fost îndepărtat de la putere printr-o revoltă populară.

Potrivit consilierului Casei Albe, este importantă rezolvarea crizei din Ucraina și ar fi periculos ca situația să fie lăsată în stadiul actual în Crimeea și în estul Ucrainei, unde Moscova îi sprijină pe separatiști în conflictul lor cu Kievul.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău