Johannes Hahn, la New York, i-a înmânat lui Pavel Filip o listă de acțiuni care trebuie urgent implementate de Guvernul de la Chișinău

  • 28 Septembrie 2018 18:40
Johannes Hahn, la New York, i-a înmânat lui Pavel Filip o listă de acțiuni care trebuie urgent implementate de Guvernul de la Chișinău

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocierile pentru Extindere, în cadrul vizitei la New York, cu ocazia participării la reuniunea Adunării Generale a ONU.

Potrivit unui comunicat al Executivului de la Chișinău, Pavel Filip i-a spus lui Johannes Hahn că integrarea europeană rămâne unicul plan sustenabil de dezvoltare a Republicii Moldova, în pofida speculațiilor privind vectorul politic al țării. De asemenea, el l-a încredințat pe Comisarul european că Guvernul va asigura toate condițiile necesare, astfel încât alegerile parlamentare din Republica Moldova să fie libere, corecte și transparente.

Pe de altă parte, Johannes Hahn, a scris pe contul său de Twitter că, ”în cadrul unei discuții sincere cu Pavel Filip”, a exprimat îngrijorări serioase din partea Comisiei Europene și a statelor membre ale Uniunii Europene, în legătură cu ”situația statului de drept și regresul democratic al R.Moldova”. Comisarul a subliniat că i-a înmânat premierului moldovean o listă de acțiuni care trebuie urgent implementate de Guvernul de la Chișinău.

Amintim că Uniunea Europeană a suspendat, în iulie 2018, finanțarea macro-bugetară a Republicii Moldova, în urma invalidării alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău