Johannes Hahn, la întrevederea cu Maia Sandu: Punerea în practică a programului de guvernare va fi o sarcină dificilă, însă R. Moldova se poate baza pe sprijinul UE

  • 03 Iulie 2019 11:00
Johannes Hahn, la întrevederea cu Maia Sandu: Punerea în practică a programului de guvernare va fi o sarcină dificilă, însă R. Moldova se poate baza pe sprijinul UE

Republica Moldova se poate baza pe sprijin din partea Uniunii Europene, atât în plan politic, cât și financiar. Declarația a fost făcută în această dimineață la Bruxelles, de Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, la o întrevedere cu premierul Maia Sandu.

UE este foarte conștientă de problemele pe care le-ar putea întâlni guvernul de la Chișinău. Punerea în practică a programului de guvernare va fi o sarcină dificilă, însă Republica Moldova se poate baza pe sprijinul UE, atât politic, dar și ca mijloace financiare să fie puse la dispoziție pentru implementarea acestor reforme prioritare. Se pot mobiliza rapid sprijin și fonduri, odată ce sunt îndeplinite condițiile necesare și guvernul face ce trebuie și asigură rezultate în domeniul economiei, respectării statului de drept, reformei judiciare și pluralismului mass-media”, a declarat Johannes Hahn.

Potrivit premierului Maia Sandu, calea europeană rămâne piatra de temelie pentru a construi un stat modern. Ea a mai spus că R.Moldova se confruntă cu sarcini mari, precum: reconstruirea instituțiilor democratice și recâștigarea încrederii cetățenilor în stat.

Această cale europeană a RM rămâne piatra de temelie pentru a construi o țară modernă. Uniunea Europeană ne-a dat mai multe șanse să construim o democrație europeană, noi nu le-am folosit pe deplin. Nu cerem plăți în avans, cerem sprijin pentru transformarea noastră democratică. Guvernul de la Chișinău e angajat să implementeze reforme pe scară largă și să construiască instituții în beneficiul cetățenilor. Într-o zi Moldova va fi pregătită pentru Europa, vom bate încrezători la porțile UE pentru a ne câștiga locul pe care îl merităm în familia europeană”.

Maia Sandu întreprinde în aceste zile o vizită la Bruxelles, după ce marți a efectuat prima sa vizită în Romania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău