Joe Biden s-a întâlnit cu văduva și cu fiica lui Aleksei Navalnîi

  • 23 Februarie 11:00
Joe Biden s-a întâlnit cu văduva și cu fiica lui Aleksei Navalnîi

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit joi, la San Francisco, cu văduva Iulia și cu fiica Dașa ale opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a murit în închisoare, a anunțat Casa Albă într-un comunicat de presă, scrie Agerpres, preluat de MOLDPRES.

În cadrul acestei întâlniri, care a fost ținută departe de ochii presă, președintele american „și-a exprimat sincerele condoleanțe”.

Joe Biden, care se afla în campanie electorală în California încă de marți, le-a transmis, de asemenea, „admirația sa pentru curajul extraordinar” al opozantului rus, precum și pentru „lupta sa împotriva corupției și pentru o Rusie liberă și democratică”. 

Dașa Navalnaia este studentă la Universitatea Stanford din California.

Președintele democrat a dat asigurări că activitatea lui Aleksei Navalnîi „va continua prin intermediul celor care, în Rusia și în întreaga lume, îl plâng și luptă pentru libertate, democrație și drepturile omului”, potrivit comunicatului de presă al Casei Albe.

Joe Biden a repetat că SUA vor anunța vineri noi sancțiuni „majore” împotriva Rusiei ca răspuns la decesul opozantului rus, dar și pentru a marca doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

Mama lui Aleksei Navalnîi „trebuie să poată recupera cadavrul fiului său și să îi aducă tributul corespunzător”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Potrivit administrației penitenciarelor ruse, Aleksei Navalnîi a murit pe 16 februarie în colonia penitenciară nr. 3 din orașul Harp, închisoare de înaltă securitate în care era deținut de la sfârșitul anului 2023 și unde ispășea o pedeapsă de 19 ani pentru extremism.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău