Joe Biden: Putin a luat decizia de a invada Ucraina în câteva zile. Kievul va fi și el atacat

  • 19 Februarie 2022 10:46
Joe Biden: Putin a luat decizia de a invada Ucraina în câteva zile. Kievul va fi și el atacat

Președintele american Joe Biden a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, a luat decizia ca Rusia să invadeze Ucraina în câteva zile și că, în același timp, capitala Kiev va fi și ea atacată.

„În acest moment, sunt convins că a luat decizia”, a spus Joe Biden, într-o declarație de presă susținută la Casa Albă, scrie DIGI24.ro.

„Rusia poate încă să aleagă diplomația. Nu este prea târziu să dezescaladeze și să se întoarcă la masa negocierilor. Azi-noapte, Rusia a fost de acord ca secretarul de stat (Antony) Blinken și ministrul de externe (Serghei) Lavrov să se întâlnească pe 24 februarie în Europa”, a spus Biden.

Dar dacă Rusia ia acțiune militară înainte de ziua aceasta, va fi clar că au trântit ușa diplomației. Vor fi ales un război. Și vor plăti un preț mare pentru asta, nu numai din cauza sancțiunilor pe care noi și aliații le vom impune împotriva Rusiei, dar și din cauza furiei restului lumii

Președintele Biden a spus că, în acest moment, Ucraina este, practic, înconjurată de trupele rusești, desfășurate atât la granița dintre Belarus și Ucraina, frontiera ruso-ucraineană, la care se adaugă și trupele din Crimeea și Marea Neagră.

„Nu vom trimite trupe în ucraina dar vom continua sa susținem poporul ucrainean”, a spus președintele SUA.

Biden a fost întrebat și de exercițiile cu armament nuclear pe care Vladimir Putin are de gând să le supervizeze personal sâmbătă. Președintele american a spus că „nu crede” că liderul rus „se duce doar să contempleze rachetele”, ci va încerca să transmită un mesaj: încearcă să convingă că poate schimba „dinamica” în Europa.

Liderul american a condamnat escaladarea violențelor și încălcarea acordului de încetare a focului în regiunile separatiste din Donbas, Ucraina, precum bombardarea unei grădinție în localitatea Stanița, Lugansk și a catalogat drept „dezinformări” care „sfidează logica” acuzațiile separatiștilor pro-ruși referitoare la intenția Ucrainei de a declanșa o ofensivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău