Joe Biden îl cheamă pe Ianukovici la ”dialog și compromis”

  • 05 Februarie 2014 11:03
Joe Biden îl cheamă pe Ianukovici la ”dialog și compromis”

Vicepreședintele american, Joe Biden l-a chemat din nou, marți, 5 februarie, pe președintele ucrainean Viktor Ianukovici la 'dialog' și 'compromis pentru a forma un nou guvern' în această țară afectată de o gravă criză politică, informează AFP.

”Dialogul continuu și compromisul real de a forma un nou guvern capabil să câștige încrederea ucrainenilor sunt singurele mijloace viabile pentru pace și stabilitate în Ucraina”, a explicat vicepreședintele american, într-o convorbire telefonică raportată de Casa Albă.

Vicepreședintele SUA, care îi telefonează regulat președintelui ucrainean după radicalizarea mișcării de protest, l-a invitat din nou 'să sesizeze fiecare ocazie... pentru a găsi o soluție politică la criză'. Aceasta include, potrivit vicepreședintelui american, retragerea poliției speciale, eliberarea manifestanților arestați și urmărirea în justiție a celor responsabili pentru atacurile și violența împotriva jurnaliștilor și manifestanților.
Opoziția ucraineană a cerut ieri președintelui să pună capăt 'dictaturii' prin reducerea puterilor sale printr-o reformă constituțională 'urgentă'.

Statele Unite au declarat luni că discută cu Uniunea Europeană despre o eventuală asistență financiară pentru Ucraina, dar acest sprijin ipotetic ar veni după formarea unui nou guvern și redresarea economică a țării, sub controlul FMI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău