Joe Biden critică rețelele sociale care permit dezinformarea privind vaccinurile: „Omoară oameni”

  • 17 Iulie 2021 09:32
Joe Biden critică rețelele sociale care permit dezinformarea privind vaccinurile: „Omoară oameni”

Președintele american Joe Biden a criticat rețelele sociale care nu blochează conturile de pe care se desfășoară campanii de dezinformare în privința COVID-19, ttransmite DIGI24.ro.

„Omoară oameni”, a răspuns Biden când a fost întrebat care a fost mesajul său pentru platformele sociale precum Facebook în legătură cu răspândirea informațiilor false și înșelătoare despre coronavirus și siguranța vaccinurilor, potrivit sursei citate.

„Singura pandemie pe care o avem afectează persoanele care nu sunt vaccinate. Ei omoară oameni”, spus Biden, potrivit NBC.

Casa Albă și-a înăsprit semnificativ tonul săptămâna aceasta împotriva marilor grupuri tehnologice, cerându-le să lupte mai mult împotriva falselor informații despre vaccinuri.

Statele Unite depun eforturi pentru a relansa vaccinarea, mai ales în fața răspândirii foarte rapide a variantei Delta, potrivit CNN.

Joi, purtătoarea de cuvânt a administrației Biden, Jen Psaki, a vizat în mod special Facebook.

„Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea ostilă vaccinurilor pe rețelele sociale. Toate rămân active pe Facebook, în timp ce unele au fost interzise pe alte platforme”, a spus ea, potrivit Agerpres.

Casa Albă nu a oferit imediat detalii despre cele 12 persoane în cauză, nici despre modalitatea prin care s-a ajuns la concluzia respectivă.

„Facebook trebuie să fie mai rapidă în a elimina mesajele periculoase și încălcând regulile, deoarece mesaje care ignoră regulile lor persistă adeseori zile întregi. Este prea mult. Informațiile se răspândesc foarte repede”, a spus Jen Psaki.

Ca răspuns la aceste observații, grupul lui Mark Zuckerberg s-a apărat susținând că a retras deja „peste 18 milioane de exemplare de dezinformare despre COVID-19” și „a distribuit la mai mult de două miliarde de persoane informații sigure despre COVID-19 și vaccinuri”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău