Joe Biden către Volodimir Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO depinde strict de poporul și guvernul ucrainean

  • 10 Decembrie 2021 10:50
Joe Biden către Volodimir Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO depinde strict de poporul și guvernul ucrainean

Președintele SUA Joe Biden i-a dat asigurări președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că aderarea Ucrainei la NATO este o decizie care depinde strict de poporul și guvernul ucrainean, informează Reuters. Cei doi șefi de stat au avut joi o convorbire telefonică înaintea consultărilor președintelui american cu liderii formatului de la București.

„Președintele Biden a spus-o foarte clar, că orice negocieri, orice decizie care implică Ucraina nu poate fi luată fără Ucraina. Președintele Biden a spus foarte clar că decizia Ucrainei de a adera la NATO este doar decizia poporului ucrainean, decizia unui stat ucrainean suveran și independent”, a spus Andrei Iermak, șeful cancelariei președintelui Zelenski, scrie digi24.ro.

Convorbirea telefonică dintre Biden și Zelenski a durat o oră și jumătate. Liderul de la Kieva a precizat că Biden a avut niște „propuneri clare pentru deblocarea procesului de pace din estul Ucrainei”.

Discuția dintre cei doi lideri a venit la câteva zile după summitul online între președintele SUA Joe Biden și omologul său rus, Vladimir Putin, într-o încercare de detensionare a ceea ce se întâmplă la granița cu Ucraina, unde zeci de mii de soldați ruși au fost mobilizați, stârnind temeri în ceea ce privește o eventuală invazie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău