Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo au costat mai puțin decât se aștepta

  • 03 Decembrie 2021 12:07
Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo au costat mai puțin decât se aștepta

Organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, amânate din 2020 pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, a costat Japonia mai puțin decât se aștepta, a anunțat, vineri, agenția japoneză de știri Kyodo, citând surse informate, scrie AGERPRES.

Economia a fost de cel puțin 150 de miliarde de yeni (1,4 miliarde de dolari) față de așteptări având în vedere excluderea spectatorilor din cauza restricțiilor legate de răspândirea Covid-19.

Reducerea numărului de angajați, printre ale lucruri, posibilă din cauza absenței spectatorilor a ''compensat'' din plin pierderile din cauza nevânzării de bilete.

Acest lucru înseamnă că plătitorii de taxe nu vor fi împovărați cu alte pierderi, relatează Kyodo.

Costul total al Jocurilor, care va fi împărțit între Comitetul de organizare și guvernul metropolitan din Tokyo, ar putea fi în final mai mic de 1,5 trilioane de yeni, potrivit sursei citate.

Organizatorii au crescut bugetul total la 1,64 trilioane de yeni în decembrie 2020 de la 1,35 trilioane, în urma amânării Jocurilor cu un an.

În ciuda acestor cifre mai scăzute decât previziunile, costurile organizării Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo au crescut de la prima lor estimare, 734 de miliarde de yeni, făcută în 2013, în dosarul de candidatură al capitalei nipone.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău