JO de la Tokyo: Toate siturile olimpice prevăzute au putut fi rezervate pentru 2021

  • 17 Iulie 2020 16:52
JO de la Tokyo: Toate siturile olimpice prevăzute au putut fi rezervate pentru 2021

Toate siturile prevăzute inițial pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, amânate pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, au putut fi rezervate, făcând să dispară astfel un obstacol logistic important, au anunțat vineri organizatorii japonezi, citați de AFP, preluat de Agerpres.

Calendarul probelor va fi similar cu cel care era prevăzut pentru 2020, cu excepția schimbării orei de desfășurare în unele cazuri, au precizat organizatorii într-un comunicat.

"Mai este de lucru. Am depășit însă o etapă importantă", a declarat într-o conferință de presă Hidemasa Nakamura, unul dintre responsabilii organizării JO.

Acum, când calendarul competițional este cunoscut, "sportivii care vizează o participare la Jocuri își pot stabili obiective concrete", a estimat la rândul său directorul sportiv al comitetului de organizare, Koji Murofushi.

Decizia fără precedent de a amâna cu un an Jocurile, luată la sfârșitul lui martie când devenise clar că pandemia de coronavirus nu va dispărea până în vara lui 2020, presupune mai multe dificultăți logistice și costuri suplimentare care încă nu au fost calculate.

Tokyo 2020 va trebui mai ales să despăgubească numeroasele firme ce rezervaseră pentru 2021 numeroasele situri prevăzute pentru JO.

Organizatorii caută în continuare să găsească modalități de reducere a costurilor, fiind vizate și ceremoniile de deschidere și închidere, potrivit lui Nakamura.

Rambursarea biletelor pentru spectatorii care nu vor putea asista la eveniment va începe după toamnă, au mai indicat organizatorii.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău