JO 2022: Flacăra olimpică a fost transmisă organizatorilor de la Beijing

  • 19 Octombrie 2021 13:49
JO 2022: Flacăra olimpică a fost transmisă organizatorilor de la Beijing

Flacăra olimpică, aprinsă luni la Olympia, în cadrul unei ceremonii perturbate de manifestanți pro-Tibet, a fost transmisă marți la Atena organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2022, înainte de a pleca spre China, informează AFP, citat de AGERPRES.

În cadrul unei ceremonii organizate la stadionul Panathenaic din Atena, președintele Comitetului olimpic elen, Spyros Kapralos, a înmânat torța olimpică vicepreședintelui Comitetului organizator Beijing-2022, Yu Zaiqing, care apoi a aprins un felinar roșu în culorile Jocurilor Olimpice din 2022.

"Flacăra olimpică va călători până la Marele Zid și în alte regiuni din China, aducând cu ea lumina păcii și a prieteniei", a declarat Yu Zaiqing la această ceremonie transmisă de Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

"China are ambiția de a organiza Jocuri sigure și splendide", a adăugat el.

Flacăra olimpică va pleca apoi spre China unde este așteptată să sosească miercuri dimineață.

Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing din 2022 (4-20 februarie) a fost aprinsă luni la situl antic al Olympiei, conform ritualului tradițional, dar în absența publicului din cauza pandemiei de Covid-19.

Flacăra a fost aprinsă în jurul orei locale 12:00 de la razele soarelui coborâte peste ruinele templului antic al zeiței Hera din Olympia, leagănul Jocurilor Antichității.

Singurele personalități prezente au fost Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, precum și reprezentanți ai comitetelor olimpice elen și chinez și ziariști acreditați.

Pentru a doua oară consecutiv în trei decenii și a treia oară în istoria Jocurilor Olimpice moderne, ceremonia tradițională în leagănul olimpismului s-a desfășurat în absența spectatorilor, după modelul JO de vară de la Tokyo, din cauza coronavirusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău