JO 2016: 31 de sportivi ruși admiși la Rio

  • 04 August 2016 18:13
JO 2016: 31 de sportivi ruși admiși la Rio

Treizeci și unu de sportivi ruși, între care înotătorii Vladimir Morozov și Nikita Lobințev, care au depus apel împotriva excluderii lor la Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS), vor putea participa în concursurile de natație la Jocurile Olimpice de la Rio, a anunțat joi Federația internațională de natație (FINA).Cazurile altor două înotătoare ruse, Iulia…

Treizeci și unu de sportivi ruși, între care înotătorii Vladimir Morozov și Nikita Lobințev, care au depus apel împotriva excluderii lor la Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS), vor putea participa în concursurile de natație la Jocurile Olimpice de la Rio, a anunțat joi Federația internațională de natație (FINA).

Cazurile altor două înotătoare ruse, Iulia Efimova și Daria Ustinova, sunt analizate încă la TAS.

Doar doi înotători ruși din cei excluși, Mihail Dovgaliuk (4x200 m liber) și Natalia Lovțova (50 m liber), nu au depus apel la TAS.

Inițial, echipa rusă de înot (în bazin) număra 35 de membri.

FINA a precizat pentru AFP că echipele de polo pe apă, de natație sincron și specialiștii la sărituri în apă vor putea cu toții să participe la JO.

În schimb, selecționata de înot în ape libere a rămas exclusă de la Jocuri.

Decizia de joi a fost luată de cei trei membri ai CIO care au fost însărcinați cu analizarea listelor sportivilor excluși de diferite federații internaționale, inclusiv cea de natație (FINA).

Cei trei membri ai CIO care alcătuiesc această comisie sunt turcul Ugur Erdener, președintele Federației internaționale de tir cu arcul, medic de profesie, fosta scrimeră germană Claudia Bokel și spaniolul Juan-Antonio Samaranch Jr, fiul fostului președinte al CIO.

Ei au avut sarcina să studieze listele propuse de fiecare federație internațională în lumina raportului McLaren din 18 iulie, care a dezvăluit un sistem de dopaj de stat pus în practică în Rusia.

Federația internațională de box (AIBA) a indicat joi dimineață că 11 boxeri ruși (9 bărbați și 2 femei) au primit acordul CIO să participe la Jocurile Olimpice de la Rio.

Sursa: Agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău