Jihadiștii, atacați de hackeri. Anonymous a declanșat "Operațiunea ISIS"

  • 17 Noiembrie 2015 18:57
Jihadiștii, atacați de hackeri. Anonymous a declanșat

Hackerii de la Anonymous au început "Operațiunea ISIS" îndreptată împotriva teroriștilor grupării Statul Islamic prin publicarea mai multor date personale ale unor supecți care ar face parte din organizația teroristă.

Informații despre mii de atacuri cibernetice și detalii care îi vizează pe jihadiști au fost dezvăluite online cu hashtag-urile #opISIS și #opParis, informează The Independent, citat de Mediafax.

Anonymous a spart conturile de social media pe care le aveau presupuși jihadiști și a făcut publice mai ales detaliile personale ale celor implicați în procesul de recrutare ISIS. Informațiile personale ale suspecților extremiști au început să apară după ce Anonymous "a declarat război" ISIS, în urma atacurilor de la Paris.

Hackerii au făcut publică o listă de conturi pe Twitter și site-uri pe care operază jihadiștii. Cel puțin o postare, văzută de jurnaliștii de la The Independent, conține detalii personale, inclusiv adresa fizică a unui individ care pretinde a fi un recrutor ISIS în Europa.

Mai mult, Anonymous susțin că au atacat cu succes mii de conturi de pe rețele de socializare, iar mai multe site-uri pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS au fost distruse. De la debutul "Operațiunii ISIS", Anonymous ar fi responsabil pentru eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte.

Activiștii par să își fi intensificat atacurile cibernetice în ceea ce au anuțat a fi "cea mai mare operațiune" din istoria sa, ca răspuns la atacurile de la Paris, soldate cu 129 morți. Anterior, hackerii s-au axat în mare parte pe piratarea conturilor de social media.

Cu toate acestea, nici unul dintre detaliile dezvăluite nu pot fi confirmate în mod independent, precizează jurnaliștii britanici. Datele ar putea fi eronate, dat fiind faptul că, în trecut, s-a mai întâmplat ca Anonymous să dea greș.

După declarația de "război" transmisă de Anonymous, Statul Islamic a răspuns, pe un cont din aplicația de mesagerie Telegram, prin mesajul: "Niște idioți".

Cu toate acestea, potrivit Business Insider, mesajul ISIS conține și "instructiuni" despre cum pot fi evitate eventualele atacuri: "Nu deschideti linkuri decât dacă acestea provin dintr-o sursă sigură. Schimbați constant protocolul de adresa. Nu vorbiți cu persoane pe care nu le cunoașteti pe Telegram sau prin mesaje Twitter".

Hackeri din Anonymous au publicat, luni, un videoclip în care declară război total Statului Islamic și anunță atacuri cibernetice devastatoare.

"Activiști Anonymous din toată lumea vă vor vâna. Da, pe voi, paraziții care ucid victime nevinovate, vă vom vâna la fel cum am făcut cu cei care au comandat atacurile de la Charlie Hebdo. Așa că pregătiți-vă pentru o reacție masivă din partea Anonymous. Fiți conștienți de faptul că nu vom renunța niciodată. Vom lansa cea mai mare acțiune împotriva voastră, așteptați-vă la foarte multe atacuri cibernetice. Războiul a fost declarat. Pregătiți-vă! Și țineți mine, poporul francez este mai puternic decât voi și va ieși din această atrocitate și mai puternic", a fost mesajul transmis de Anonymous.

În ianuarie, după atacurile teroriste de la Charlie Hebdo, hackerii francezi și belgieni au blocat un site francez care susținea ISIS și peste 1.500 de pagini de Twitter și Facebook ale unor susținători ai Statului Islamic.

Sursa: www.rfi.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău