Jens Stoltenberg anunță că NATO va crea un centru spațial în Germania

  • 21 Octombrie 2020 14:30
Jens Stoltenberg anunță că NATO va crea un centru spațial în Germania

Alianța Nord-Atlantică va crea un nou centru spațial în Germania pentru a contracara amenințările din partea Chinei și Rusiei, a anunțat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit DPA.

Centrul spațial va fi instalat la Ramstein, o bază aeriană a NATO și SUA în sud-vestul Germaniei, în apropiere de granița cu Franța, a spus el.

"Unele state, între care Rusia și China, dezvoltă sisteme care pot 'orbi', dezactiva sau doborî sateliți", a precizat Stoltenberg.

"Spațiul este esențial pentru capacitatea noastră de a naviga, de a comunica și de a detecta lansările de rachete. Iar comunicațiile prin satelit rapide, eficiente și sigure sunt vitale pentru trupele NATO", a adăugat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

În acest scop, miniștrii apărării din NATO vor decide în cadrul unei întâlniri care va avea loc joi să creeze noul centru, a mai precizat el, adăugând că acesta va fi folosit pentru a împărtăși informații despre potențiale amenințări asupra sateliților și pentru a coordona activități.

"Scopul nostru nu este să militarizăm spațiul, ci să sporim conștientizarea din partea NATO a provocărilor din spațiu și capacitatea noastră de a le face față", a declarat Stoltenberg.

Miniștrii apărării ar urma de asemenea să discute despre misiunile de instruire din Afganistan și despre pandemia de COVID-19. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău