Jean Claude Juncker | Centenarul Unirii e un eveniment important pentru toată Europa

  • 29 Octombrie 2018 08:40
Jean Claude Juncker | Centenarul Unirii e un eveniment important pentru toată Europa

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a felicitat România pentru împlinirea a 100 de ani de la formarea statului național și a declarat că acest moment este important pentru toată Europa, scrie Ziarul Național.

Jean Claude Juncker a declarat, în discursul său ținut marți, în Parlamentul European, în prezența lui Klaus Iohannis, că ziua de 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri, nu este o sărbătoare doar a României, ci și a întregii Europe. „Așadar, în această zi sărbătorim împreună un mare eveniment istoric, care este important atât pentru Romania, cât și pentru Europa”.

Președintele Comisiei Europene a avut cuvinte de laudă la adresa României atât pentru reformele făcute, cât și pentru românii, ca popor. 

„România nu e o țară neutră, e o țară față de care am sentimente profunde. Mă gândesc la poporul român, îmi place de el. Mi-a acordat distincții care m-au emoționat. Poporul român a știut să se integreze cu o complicitate europeană, ca și cum ar fi fost un stat fondator', a fost una dintre declarațiile președintelui CE în Parlamentul European.

Sursa: Ziarul Național

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău