Jurnal de Chișinău: Se zvonește că Plahotniuc ar fi suferit un accident vascular cerebral și ar fi pe patul de spital peste hotarele R.Moldova (Revista presei)

  • 24 Mai 2019 08:50
Jurnal de Chișinău: Se zvonește că Plahotniuc ar fi suferit un accident vascular cerebral și ar fi pe patul de spital peste hotarele R.Moldova (Revista presei)

Jurnal de Chișinău (www.jc.md) constată că de patru săptămâni, PD nu mai susține briefingul tradițional și nu apare în public. Ba chiar mai mult, se zvonește că Plahotniuc ar fi suferit un accident vascular cerebral (AVC), scrie publicația.

JURNAL de Chișinău a încercat să afle dacă este adevărat că Plahotniuc ar fi pe patul de spital peste hotarele RM. La Institutul de Neurologie și Neurochirurgie nu a fost internat până acum niciun pacient cu acest nume. Vitalie Gămurari, vicepreședinte al PD, a spus că, săptămâna trecută, Plahotniuc a fost la reuniunea de partid și a adăugat: „Eu nu pot să vă spun nimic, din simplul motiv că în ultimele zile nu am avut reuniuni cu dumnealui. Partidul lucrează mai departe. Eu sunt vicepreședinte. Îmi fac lucrul meu. Am auzit și eu zvonuri, dar iarăși… Sunt informații. Probabil, toți erau deprinși că dumnealui este permanent în vizor. Noi am avut săptămâna trecută reuniunea tradițională. Nu am avut briefing, pentru că am avut discuții pe intern. Săptămâna aceasta nu a fost, dar vedem când revine în țară. Nu cunosc, nu ține de competența mea și nu vreau să comentez viața privată a unui sau altui reprezentant”.

Jurnal de Chișinău l-a întrebat pe Sergiu Sârbu de ce în ultimele patru săptămâni nu se mai țin briefinguri la PD. Deputatul a spus că „atunci când va fi necesară anunțarea unor mesaje importante, se vor organiza”. Când l-am întrebat dacă este adevărat că Vladimir Plahotniuc ar fi suferit un AVC, Sârbu s-a scuzat: „Nu comentez nimic!”.

Ziarul de Gardă scrie „Cum își justifică tinerii prezența la protestul împotriva Blocului ACUM: „Mi-i a juca”. Blocul ACUM a protestat la Guvern împotriva creșterii prețurilor la benzină, motorină și produse agricole. Pe de altă parte, un grup de tineri au organizat în fața Guvernului o manifestație împotriva deputaților Blocului ACUM. Aceștia au purtat pancarte cu mesaje denigratoare la adresa membrilor Blocului și au scandat, înjurându-i pe aceștia. Persoanele prezente la contraprotest au refuzat să-și argumenteze prezența la manifestație sau să spună cine i-a mobilizat.

Ziarul de Gardă mai scrie cum ar fi „călătorit” până la sediul PDM telefonul unui deputat al Blocului ACUM. Dan Perciun susține că în timpul manifestațiilor de joi din centrul Capitalie i-ar fi fost furat telefonul mobil. Deputatul a scris pe pagina sa de Facebook că unul dintre tinerii care au manifestat împotriva Blocului ACUM, i-ar fi înhățat telefonul, iar ulterior ar fi mers cu el la sediul Partidului Democrat. „… Accesând contul meu de Google pentru a bloca telefonul, am fost șocat să descopăr că el a ajuns la sediul PD. În cele 8 minute cât s-a aflat acolo presupun că băieții au reușit să descarce toată informația. Ulterior – cred că cineva și-a dat seama că așa telefoane au geolocație și repejor l-au dus înapoi și l-au lăsat pe scările Guvernului (cel puțin așa mi-a zis poliția)”, a scris deputatul.

Șalaru crede că ministrul Finanțelor s-ar pune bine pe lângă Dodon, atacându-l pe Băsescu, pentru a fi numit în funcția de prim-ministru: „S-ar putea să avem și un PREMIER care nu va călca la București”, titrează Ziarul Național. Președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, crede că ministrul Finanțelor Ion Chicu, potențial candidat la funcția de premier, ar trebui să fie mai precaut în declarații și să nu-l atace pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, doar ca să-l apere pe șeful statului Igor Dodon.

 

 

                                                                                                                                         

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău