Japonia se pregătește să reintroducă starea de urgență pe durata Jocurilor Olimpice, din cauza Covid-19

  • 08 Iulie 2021 09:59
Japonia se pregătește să reintroducă starea de urgență pe durata Jocurilor Olimpice, din cauza Covid-19

Guvernul nipon a confirmat, joi, intenția sa de a introduce o nouă stare de urgență sanitară pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Competiția urmează să înceapă peste două săptămâni. "Numărul de noi cazuri continuă să crească ", a precizat ministrul japonez responsabil cu pandemia de Covid-19, scrie digi24.ro.

Conform sursei citate presa japoneză a făcut deja referire la posibilitatea unei competiții cu porțile închise în majoritatea site-urilor olimpice din Tokyo.

În Japonia, măsurile stării de urgență sanitară sunt însă mai puțin stricte decât carantinările impuse în majoritatea țărilor, limitând practic vânzarea de alcool și obligând barurile și restaurantele să închidă mai devreme.

Dar restricțiile vizează și manifestările culturale și sportive, o chestiune esențială cu două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor, programată pe 23 iulie.

„Numărul de noi cazuri continuă să se crească la Tokyo”, a declarat, joi, Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil cu Covid-19.

„Prin creșterea deplasărilor de persoane, varianta Delta, mai infecțioasă, reprezintă aproximativ 30 la sută din cazuri. Această cifră este în creștere”, a mai spus acesta, notează AFP, citată de Agerpres.

Nishimura a precizat că noua stare de urgență sanitară, care va fi oficializată în cursul zilei, va dura până pe 22 august și va fixa un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea unui site.

Alcoolul va fi interzis în baruri și restaurante, care vor trebui să închidă la ora 22:00. De asemenea, evenimentele se vor încheia la 21:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău