Japonia promite un ajutor de 12 milioane de dolari Palestinei

  • 01 Octombrie 2015 11:51
Japonia promite un ajutor de 12 milioane de dolari Palestinei

Ministrul japonez de externe, Fumio Kishida, a promis miercuri, 30 septembrie, un ajutor suplimentar de 12 milioane de dolari pentru Palestina, în cadrul eforturilor de promovare a procesului de pace în Orientul Mijlociu, relatează agenția de presă Kyodo.

Kishida a făcut anunțul respectiv în cadrul unei reuniuni lărgite la New York a Cvartetului privind procesul de pace în Orientul Mijlociu. La reuniune au participat oficialități din Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, Rusia și Organizația Națiunilor Unite, precum și din țări partenere ca Japonia, China, Egipt și Arabia Saudită.

Șeful diplomației japoneze a făcut apel la crearea unei ''economii sustenabile în Palestina'', potrivit textului discursului său difuzat de către MAE japonez. ''Pentru a impulsiona procesul de pace în Orientul Mijlociu este nevoie de o intensificare a dezvoltării economice și sociale, în plus față de inițiativele politice'', a declarat ministrul nipon.

Referindu-se la președinția japoneză de anul viitor a G-7, grupul celor șapte state puternic industrializate ale lumii, Kishida a afirmat că ''Japonia va contribui mai activ la procesul de pace în Orientul Mijlociu, în cooperare cu comunitatea internațională''.

În opinia ministrului japonez, pentru dezvoltarea economică a Orientului Mijlociu ar fi utilă implicarea Asiei, deoarece țările asiatice pot împărtăși din experiența lor în acest domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău