Japonia oferă R.Moldovei un grant pentru procurarea echipamentului medical

  • 19 August 2021 16:25
Japonia oferă R.Moldovei un grant pentru procurarea echipamentului medical

Guvernul Japoniei va acorda Republicii Moldova un grant de circa 100 de milioane de yeni japonezi sau circa 900 de mii de dolari pentru achiziția de echipamente medicale. Un Acord de grant în acest sens a fost aprobat în ședința Guvernului de astăzi, transmite IPN.

Potrivit ministrei sănătății, Ala Nemerenco, Acordul de grant are scopul de a contribui la implementarea Programului de dezvoltare economică și socială prin acordare de mijloace valutare pentru finanțarea achizițiilor de echipamente medicale pentru Republica Moldova din surse eligibile convenite. Realizarea tratatului va avea impact benefic din punct de vedere social. Va avea loc fortificarea capacităților instituțiilor medicale cu dispozitive medicale și efect direct – creșterea accesului populației la servicii de diagnostic, care acum e limitat.

Acordul de grant, întocmit prin schimb de note, va intra in vigoare la data recepționării de către Guvernul Japoniei a notificării în scris din partea Guvernului Republicii Moldova cu privire la finalizarea procedurilor interne necesare pentru intrarea in vigoare a acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău