Japonia | La Tokyo, în ianuarie, o primă simulare de evacuare a cetățenilor capitalei în cazul unui eventual atac cu rachete

  • 27 Decembrie 2017 08:45
Japonia | La Tokyo, în ianuarie, o primă simulare de evacuare a cetățenilor capitalei în cazul unui eventual atac cu rachete

Japonia va realiza în premieră, în ianuarie, la Tokyo, o simulare de evacuare a cetățenilor capitalei în cazul unui eventual atac cu rachete, ca răspuns la repetatele lansări de proiectile nord-coreene, dintre care unele au zburat în acest an deasupra teritoriului nipon, transmite agenția EFE.

Aproximativ 250 de oameni vor participa, pe 22 ianuarie 2018, la simulare, în care va fi exersată evacuarea spațiilor în aer liber sau închise după ce sistemul prin satelit "J-Alert" ar alarma prin sirene și difuzoare asupra lansării de rachete, a informat miercuri televiziunea japoneză NHK.

Simularea va avea loc în apropiere de gară și de parcul de distracții al complexului Tokyo Dome și va pune în scenă ipotetica situație în care o rachetă balistică se îndreaptă spre teritoriul nipon, o temere în creștere în Japonia de când două rachete nord-coreene au survolat insula Hokkaido (nord), în august și septembrie.

În fața repetatelor teste balistice ale Phenianului, guvernul japonez a realizat, începând din martie, exerciții de alarmare antirachetă și de evacuare rapidă în 25 de municipalități din țară.

Până în prezent însă, amintește EFE, nu s-a înregistrat nicio simulare de acest tip în zone cu o mare densitate a populației, precum Tokyo, deoarece acest tip de exercițiu necesită pregătiri, cum ar fi restricții semnificative de trafic.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău