Japonia: Insula Okinawa lovită de vânturi puternice și ploi torențiale înainte de sosirea taifunului Maysak

  • 01 Septembrie 2020 09:49
Japonia: Insula Okinawa lovită de vânturi puternice și ploi torențiale înainte de sosirea taifunului Maysak

Ploi torențiale și rafale puternice de vânt au lovit insulele din sudul Japoniei marți dimineață, în timp ce taifunul Maysak se apropia de regiune, relatează dpa.

Autoritățile le-au cerut rezidenților "să se adăpostească în clădiri rezistente" după ce agenția meteorologică japoneză a avertizat că Maysak poate aduce valuri înalte, ploi torențiale, rafale violente de vânt și inundații.

Cel puțin patru persoane au fost rănite pe insula Okinawa, a informat postul public japonez NHK.

Maysak a adus rafale de vânt de până la 196 de kilometri pe oră pe insula Kume și peste 33.000 de gospodării au rămas fără energie electrică pe insulele Okinawa și Kume, a informat ziarul Okinawa Times.

Este de așteptat ca furtuna să conducă marți la anularea a 238 de zboruri în regiunea Okinawa, după ce cu o zi înainte au fost anulate în total 266 de zboruri, precizează ziarul.

Aeroportul Naha din Okinawa a fost închis luni seara.

Agenția meteorologică japoneză a avertizat că furtuna poate aduce până la 80 de milimetri de ploaie pe oră în unele regiuni ale insulei Okinawa.

Sunt estimate precipitații de până la 200 milimetri pentru insula Okinawa și de până la 150 de milimetri pentru insula Kyushu până miercuri dimineață, a precizat sursa citată.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău