Japonia ia în calcul să trimită un volum mai mare de gaze spre Europa, dacă Rusia va restrânge exporturile

  • 26 Februarie 2022 15:41
Japonia ia în calcul să trimită un volum mai mare de gaze spre Europa, dacă Rusia va restrânge exporturile

Japonia negociază cu Uniunea Europeană redirecționarea unui volum mai mare din importurile sale de gaz natural lichefiat (GNL) către Europa, în cazul în care ar exista posibilitatea ca Rusia să restrângă exportul de gaze, au explicat surse din Executivul nipon agenției Kyodo, citată de EFE, citat de AGERPRES.

La solicitarea Bruxelles-ului, Japonia și-a exprimat dorința de a furniza o cantitate mai mare de gaz începând din aprilie, atât timp cât va putea să asigure aprovizionare suficientă pentru consumul său intern, au precizat sursele menționate.

Japonia, unul dintre cei mai mari importatori de GNL din lume, a anunțat deja la începutul lunii februarie că va oferi Europei o parte din achizițiile sale din martie, un volum care ar echivala cu câteva sute de tone.

Discuțiile dintre Tokio și Bruxelles au loc în contextul temerilor că Rusia, de unde provin circa 40% din importurile de GNL din Europa, va răspunde cu reducerea furnizărilor la sancțiunile anunțate de cele 27 de state membre ale UE, după invazia militară ordonată de Moscova asupra Ucrainei, săptămâna aceasta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău