Japonia este țara cu cel mai puternic pașaport din lume. În câte țări se poate călători cu pașapoartele eliberate de Republica Moldova și de România

  • 21 Octombrie 2022 10:15
Japonia este țara cu cel mai puternic pașaport din lume. În câte țări se poate călători cu pașapoartele eliberate de Republica Moldova și de România

Japonia este statul al cărui cetățeni pot călători în cele mai multe țări din lume pe baza pașaportului național, Singapore și Coreea de Sud urmând în topul mondial al celor mai puternice pașapoarte. Clasamentul este realizat în funcție de numărul de destinații pe care deținătorii lor le pot accesa fără o viză prealabilă.

Potrivit datelor publicate în  The Henley Passport Index, Republica Moldova se află pe locul 48 în lume, cu două poziții mai sus față de anul 2021. Deținătorii de pașapoarte eliberate de Republica Moldova pot călători în 120 țări fără a avea nevoie de viză prealabilă.

România se află pe locul 16 în topul mondial. Deținătorii de pașapoarte românești pot călători în 174 de țări ale lumii.

Deținătorii de pașapoarte japoneze, care ocupă primul loc în top, pot călători în 193 de țări, iar cu pașapoarte eliberate de Singapore și Coreea de Sud se poate călători fără vize în 192 de țări.

Pașapoartele eliberate de Germania și Spania sunt valabile fără vize în 190 de țări, iar cele eliberate în Finlanda, Italia, Luxemburg nu au nevoie de viză în 189 de țări.

Indexul se bazează pe date exclusive de la Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) – cea mai mare și mai precisă bază de date de informații de călătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău