Japonia cere ajutorul Interpol pentru darea în urmărire a soției lui Carlos Ghosn

  • 10 Ianuarie 2020 09:00
Japonia cere ajutorul Interpol pentru darea în urmărire a soției lui Carlos Ghosn

Japonia a solicitat organizației internaționale de poliție Interpol să emită un anunț de dare în urmărire a Carolei Ghosn, soția magnatului decăzut al industriei auto Carlos Ghosn, transmite vineri agenția de presă japoneză Kyodo, care citează surse anonime, preluat de Agerpres.

La începutul acestei săptămâni, justiția japoneză a emis un mandat de arestare pe numele Carolei Ghosn, bănuită de mărturie falsă făcută în luna aprilie în cadrul anchetei japoneze referitoare la soțul său.

Carole Ghosn a participat la conferința de presă a soțului său desfășurată miercuri, la Beirut, aceasta fiind prima apariție publică a lui Carlos Ghosn după plecarea sa surpriză din Japonia la finalul lunii decembrie.

Libanul a emis joi o interdicție de părăsire a teritoriului său pe numele lui Carlos Ghosn. Acestuia i s-a cerut să predea pașaportul său francez autorităților de la Beirut, în concordanță cu interdicția decisă joi.

Carlos Ghosn a ajuns pe 30 decembrie la Beirut. El este suspectat că a urcat la bordul unui avion privat pe aeroportul internațional din Kansai, în apropiere de Osaka, de unde a mers până la Istanbul, iar de aici a plecat spre Beirut la bordul unui alt avion.

Urmărit pentru infracțiuni financiare, el era în arest la domiciliu de la sfârșitul lui aprilie la Tokyo, după 130 de zile petrecute în închisoare. Arestul său la domiciliu prevedea condiții stricte și interdicția de a părăsi țara în așteptarea procesului său. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău