Japonezii folosesc un software de inteligență artificială pentru a prinde hoții din magazine

  • 20 Aprilie 2019 11:55
Japonezii folosesc un software de inteligență artificială pentru a prinde hoții din magazine

Noul software de inteligență artificială Vaakeye este utilizat în Japonia pentru a monitoriza limbajul corpului cumpărătorilor și pentru a semnala intenția unora de a fura din magazine, transmite CNN.

Software-ul, care este realizat de un start-up din Tokyo numit Vaak, este diferit de celelalte sisteme similare, care recunosc trăsăturile persoanelor care au cazier penal, în timp ce software-ul VaakEye utilizează comportamentul persoanelor din magazin pentru a prezice furtul.

Fondatorul companiei, Ryo Tanaka, a declarat că echipa sa a integrat în algoritmul sistemului echivalentul a 100.000 de ore de înregistrări de cameră video pentru a îmbunătăți sistemul de supraveghere în a monitoriza totul, de la expresiile faciale ale cumpărătorilor, la mișcările și îmbrăcămintea lor.

Încă de luna trecută, de la lansarea sistemului de supraveghere, VaakEye a fost deja instalat în 50 de magazine din Japonia.

Compania Vaak susține că furtul din magazine a scăzut cu 77% în timpul unei perioade de testare a software-ului în magazinele locale, iar acest sistem ar putea ajuta la reducerea costurilor globale a furtului din magazine, care au însumat pierderi de 34 miliarde de dolari în 2017, notează MEDIAFAX.
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău