Ivan Diacov spune cum a ajuns Eduard Harunjen procuror general

  • 19 Iunie 2019 18:33
Ivan Diacov spune cum a ajuns Eduard Harunjen procuror general

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că actualul procuror general, Eduard Harunjen, ar fi ajuns în această funcție după ce a fost promovat insistent la funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ivan Diacov scrie că în 2013 a fost anunțat concurs pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. În turul doi au trecut procurorii Ruslan Popov și Eduard Harunjen. Consiliul Superior al Procurorilor, format atunci din 11 membri, prin votul a șase contra la cinci, l-a ales pe Ruslan Popov. Decizia a fost însă anulată sub pretextul că CSP trebuia să aleagă candidatul cu șapte voturi contra la patru.

Fostul procuror al municipiului Chișinău mai scrie că l-a sfătuit atunci pe Ruslan Popov să nu participe la concursul repetat, că „era clar că el nu este dorit, că este promovat Harunjen”. „Când Popov a aplicat repetat la concurs, procurorul general a intentat împotriva lui dosar penal și l-a scos din concurs”, scrie Ivan Diacov.

Potrivit fostului procuror al municipiului Chișinău, exercitarea urmăririi penale i-a fost atribuită lui, cauza penală fiind clasată din cauza lipsei componenței infracțiunii. „Așa Harunjen devenea procuror-șef la anticorupție. A urmat furtul miliardului sub supravegherea ochiului ager de procuror…a lui Harunjen”, a scris Ivan Diacov.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău