Iurie leancă s-a întâlnit cu președintele Senatului francez, Jean-Pierre Bel

  • 18 Iunie 2014 11:09
Iurie leancă s-a întâlnit cu președintele Senatului francez, Jean-Pierre Bel

Prim-ministrul Iurie leancă s-a întâlnit, în ultima zi a vizitei sale la Paris, cu președintele Senatului francez, Jean-Pierre Bel.

Șeful Executivului moldovean a subliniat că avansarea cooperării multidimensionale cu Franța reprezintă un obiectiv strategic al politicii externe a Republicii Moldova. Iurie Leancă a apreciat deschiderea autorităților de la Paris în vederea intensificării dialogului politic bilateral.

Totodată, premierul moldovean i-a mulțimit lui Jean-Pierre Bel pentru sprijinul țării sale în procesul de integrare europeană a Moldovei. „Republica Moldova nu își percepe dezvoltarea și viitorul său în afara a tot ceea ce înseamnă integrare europeană și revenirea în marea familie europeană. Suntem recunoscători partenerilor francezi pentru susținerea acordată în urgentarea semnării Acordului de Asociere, care reprezintă o foaie de parcurs determinantă pentru realizarea obiectivului integrării europene a țării noastre", a declarat Iurie Leancă.

După cum se mai arată în comunicatul de presă al Guvernului, premierul Iurie Leancă a avut o întâlnire și cu deputații din Grupul de prietenie Franța-Republica Moldova din Adunarea Națională, condus de Frédéric Reiss.

„Încurajarea și susținerea prietenilor noștri ne mobilizează în calea noastră europeană, care va deveni ireversibilă, atunci când vom avea statut de candidat la aderare. Moldova va rămâne un partener de nădejde", a menționat șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău.

Ulterior, delegația moldovenească a participat la audieri în Comisia pentru Afaceri Externe și Apărare din Senatul francez. Iurie Leancă a spus că Chișinăul mizează pe sprijinul Franței în contextul ratificării Acordului de Asociere și de Liber Schimb, precum și în procesul de realizare a prevederilor acestora.

„Începând cu anul 2009, integrarea europeană a devenit principala cale de modernizare a țării și a dialogului cu partenerii noștri de la Bruxelles și din întreaga Europă. Consolidarea democrației, independența sistemului judiciar, lupta cu corupția sunt prioritățile-cheie în continuarea reformelor. Vă întrebați ce înseamnă Europa pentru noi? Reguli egale pentru toată lumea, instituții în interesul cetățenilor, o piață funcțională, un stat de drept, democrație", a subliniat Iurie Leancă.

Amintim că premierul Iurie Leancă, împreună cu ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman și  de cel al Economiei, Valeriu Lazăr s-au aflat timp de două zile într-o vizită în Franța, la invitația președintelui François Hollande.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău