Iurie Leancă minte? Banca Mondială infirmă declarațiile făcute de fostul premier (Revista presei)

  • 15 Iunie 2017 09:48
Iurie Leancă minte? Banca Mondială infirmă declarațiile făcute de fostul premier (Revista presei)

Revista presei din 15 iunie

Curtea Supremă de Justiție a admis recursul companiei controlate de Plahotniuc care dorește să ridice un hotel în grădina publică „Ștefan cel Mare”, anunță ZDG. La sfârșitul anului 2015, Judecătoria Centru a decis că firma “Finpar Invest” poate construi un imobil cu 13 etaje în locul Cafenelei “Guguță” din centrul capitalei, însă fără dreptul de a privatiza terenul. Rise Moldova a prezentat anterior mai multe documente care dezvăluie legăturile politicianului Vladimir Plahotniuc cu Finpar Invest SRL. Aceasta i-a avut în trecut, printre fondatori și reprezentanți pe Oxana Childescu (soția), Vera Morozan (sora) și Andrian Candu (finul) – președintele Parlamentului sau Ghenadie Sajin, actualul șef al Inspecției de Stat în Construcții.

Ziarul de Gardă publică astăzi un interviu cu ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță despre ajutoarele oferite de România, comunicarea cu președintele Igor Dodon și oportunitățile oferite de România pentru studenții basarabeni. Publicația dă detalii despre vacanțele președintelui Igor Dodon.

„Arealul moldovenesc” al spionior ruşi - ajuns până la băncile universităţilor!, titrază deschide.md. „Arealul moldovenesc” al spionilor ruşi depăşeşte frontierele imaginate până acum, scrie publicația. Reporterii Deschide.MD au obţinut povestea moldoveanului Serghei Suleac, profesor şi cercetător ştiinţific în cadrul mai multor instituţii de învăţământ din Republica Moldova, care a fost „racolat” prin şantaj să colecteze informaţii în interesul Federaţiei Ruse. Cazul activistului pro-rus din mediul academic din Republica Moldova, ne demonstrează încă o dată cât de active sunt serviciile secrete ale Rusiei la noi, formele şi metodele FSB-ului pentru selectarea, atragerea la colaborare în favoarea statului rus, precum şi şantajul aplicat faţă de cetăţenii noştri - altfel spus riscurile la care sunt supuşi cetăţenii R.Moldova, scrie deschide.md.

Ziaristul Petru Bogatu se întreabă de ce unii ”proeuropeni” sabotează proiectul de lege privind combaterea propagandei ruse?
Ura față de Plahotniuc cred că le-a luat mințile ”dadaiștilor”. ”pro-europenii” antiunioiști, dar pro-Usatîi, și Gr. Petrenko, au căzut într-o stare de prostrație, lunecând din nou în brațele lui Dodon. Ei pun semnul egalității între propaganda rusă de stat și ”propaganda de partid” din interiorul scenei politice moldovenești. Dacă vrei să ajuți inamicul extern, diminuează-i uneltirile, comparându-le cu problemele interne curente, conchide publicistul.

Adevărul se întreabă dacă Iurie Leancă minte? Banca Mondială-Moldova afirmă că Guvernul nu s-a consultat când a decis să ofere garanţii Băncii Naţionale după furtul miliardului. Banca Mondială din Moldova a emis o declaraţie miercuri, 14 iunie, în care neagă afirmaţiile lansate recent de către fostul premier Iurie Leancă cu privire la faptul că el s-ar fi consultat în anul 2014 cu reprezentanţii Băncii Mondiale atunci când a decis să semneze o garanţie pentru Banca Naţională, după frauda bancară din BEM, Unibank şi Banca Socială.

Și Ziarul Național observă că proaspătul vicepreședinte al Parlamentului a fost prins în OFFSIDE. Banca Mondială NEAGĂ că ar fi știut despre intenția Guvernului de a oferi garanții de stat în 2014. Oficiul Băncii Mondiale din Moldova infirmă declarațiile făcute, recent, de fostul premier Iurie Leancă, precum că instituția a fost consultată și că ar fi dat recomandări în ceea ce privește acordarea garanțiilor de stat în anul 2014, în sumă de peste 9 miliarde de lei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
10 °C
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,5 m/s
Mar
19 °C
Mie
20 °C
Joi
23 °C
Vin
23 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău