Iurie Leancă a avut o întrevedere cu François Hollande

  • 16 Iunie 2014 22:01
Iurie Leancă a avut o întrevedere cu François Hollande

Semnarea Acordului de Asociere nu este o etapă finală în relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, a declaratpreședintele Franței, François Hollande, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu premierul Iurie Leancă.

Cei doi oficiali au discutat despre importanța stabilității în regiune, dar și a reformelor în statele-membre ale Parteneriatului Estic. Șeful statului francez a dat asigurări că țara sa va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova.   

La rândul său, Iurie Leancă a salutat deschiderea Franței în contextul viitoarelor relații ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

”Întrevederea ne-a permis să discutăm despre procesul de apropiere a Republicii Moldova  de Uniunea Europeană. Președintele Hollande a reconfirmat cu această ocazie susținerea pentru aspirațiile noastre europene și ne-a încurajat să continuăm efortul de durată pentru ameliorarea guvernării și a statului de drept în Moldova. Șeful statul francez ne-a asigurat că Franța va continua să susțină Moldova în implementarea reformelor”, a declarat Iurie Leancă.

Totodată, premierul a afirmat că țara noastră își dorește consolidarea cooperării cu Organizația Internațională a Francofoniei și a subliniat deschiderea R. Moldova pentru  organizarea, la Chișinău, a unei conferințe dedicate popularizării francofoniei.

Iurie Leancă întreprinde o vizită oficială în Franța, la invitația președintelui François Hollande. Este pentru prima dată când un Prim-ministru al Republicii Moldova este invitatul șefului  de stat francez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău