Iurie Leancă: Leul moldovenesc se va aprecia în raport cu euro

  • 25 Iulie 2014 14:04
Iurie Leancă: Leul moldovenesc se va aprecia în raport cu euro

Leul moldovenesc se va aprecia în raport cu euro și dolarul în viitorul apropiat datorită unor împrumuturi și granturi pe care le va primi Republica Moldova în următoarele luni, a declarat premierul Iurie Leancă.

Pe de altă parte, experții susțin că nu ne putem aștepta la o creștere spectaculoasă.

Presiunea asupra leului va scădea în următoarea perioadă de timp, iar moneda națională se va aprecia, a declarat Iurie Leancă. El a explicat această prognoză prin faptul că Republica Moldova va primi peste 250 de milioane de dolari.

De asemenea, președintele comitetului de conducere al unei bănci comerciale Natalia Politov-Cangaș prognozează o apreciere a leului moldovenesc.

Pe de altă parte, expertul economic Roman Chircă este de părerea că nu ne putem aștepta la o evoluție importantă pe piața valutară.

În prima jumătate a acestui an dolarul a crescut cu peste un leu, iar euro cu mai mult de doi lei în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, fapt ce a provocat critici din partea opoziției dar și a unor agenți economici care susțin că înregistrează pierderi din această cauză. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău