Iurie Chirinciuc, dat în căutare de către autoritățile de la Chișinău

  • 04 Octombrie 2019 10:33
Iurie Chirinciuc, dat în căutare de către autoritățile de la Chișinău

Fostul ministru liberal al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost anunțat în căutare de către autoritățile de la Chișinău. Potrivit procurorilor, deocamdată, Chirinciuc a fost anunțat în căutare națională de către Inspectoratul General de Poliție, scrie zdg.md.

Fostul ministru a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pe 15 mai, atunci când a avut loc ultima ședință pe acest dosar la Curtea de Apel (CA) Chișinău. Fostul demnitar a lipsit însă de la pronunțarea hotărârii, părăsind sediul Curții de Apel cu puțin timp înainte ca judecătorii să-l condamne.

Decizia CA Chișinău a devenit executorie pe 27 iunie, odată cu publicarea deciziei motivate pe site-ul instanței de apel.

Chirinciuc a mai fost învinuit că, abuzând de atribuțiile sale funcționale în interes personal și a terțelor persoane, la solicitarea verbală a lui Anatolie Plăcintă, cu care era coproprietar al SRL „Lefcons Agro”, sub pretextul construcției drumului de acces spre Floreni, ar fi organizat construcția drumului de acces către SRL „Lefcons Agro”, în lipsa unei licitații publice, cu estimarea cheltuielilor la suma de 8,4 milioane de lei.

La 15 mai 2019, judecătorii Oxana Robu, Igor Mînăscurtă și Silvia Gîrbu au respins apelul declarat de Iurie Chirinciuc împotriva sentinței primei instanțe, dar a emis o altă decizie, după ce a admis demersurile procurorului și Teleman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău