Iuliana Cantaragiu: „Apele uzate se deversează în râul Bâc în continuare. Toate guvernările anterioare au permis ca agenții economici să nu construiască instalații de ape pre-uzate”

  • 04 Septembrie 2019 13:49
Iuliana Cantaragiu: „Apele uzate se deversează în râul Bâc în continuare. Toate guvernările anterioare au permis ca agenții economici să nu construiască instalații de ape pre-uzate”

Sursa de poluare din ultimele săptămâni în Chișinău este stația de epurare din municipiu, au declarat reprezentanții Ministerului Mediului și Dezvoltării Regionale (MMDR) la ședința Guvernului.

Experții susțin că în stația de epurare din Chișinău ajung concentrații foarte mari de ape uzate, pe care stația nu le poate prelucra. Declarația aparține secretarului de stat al ministerului de resort, Iuliana Cantaragiu, care susține că în prezent un grup de lucru merge la toți agenții economici de producție pentru a verifica dacă au sau nu instalații de pre-epurare.

Apele uzate se deversează în râul Bâc în continuare. Toate guvernările anterioare au permis ca legislația de mediu să nu fie pusă în vigoare, ca agenții economici să nu construiască instalații de ape pre-uzate, ceea ce duce la concentrații foarte mari de ape uzate care intră în stația de epurare. Stația de epurare nu poate să-și îndeplinească funcționalitatea. Merg la toți agenții economici de producție pentru a verifica dacă au sau nu instalații de pre-epurare. În prezent este verificată Fabrica Zernoff. Reprezentanții Apă Canal Chișinău au spus că au prins în grătare două tone de capuri de pește. Ulterior au spus că au găsit agentul economic care a făcut acest lucru, lui i se vor aplica amenzi. E necesar să fie calculat și prejudiciul adus mediului”, a spus Iuliana Cantaragiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
18 °C
cer fragmentat
Umiditate:22 %
Vint:1 m/s
Sun
9 °C
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C

Curs oficial BNM 05 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău