Iulian Chifu: Victoria PSD nu va afecta relațiile dintre Republica Moldova și România

  • 12 Decembrie 2016 14:09
Iulian Chifu: Victoria PSD nu va afecta relațiile dintre Republica Moldova și România

Rezultatele alegerilor parlamentare din România nu vor influența relațiile cu Republica Moldova, consideră experții. Victoria PSD a fost salutată de președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, și de vicepreședintele Partidului Democrat de la Chișinău, Vlad Plahotniuc. 

Potrivit ultimelor date preliminare publicate de Biroul Electoral Central din România, Partidul Social Democrat a obținut aproximativ 45% din voturi.

În opinia analistului politic de la București, Iulian Chifu, victoria PSD nu va afecta sub nici o formă relațiile dintre Republica Moldova și România.

„Din punctul de vedere al relațiilor bilaterale nu există nicio modificare. În politica externă, de securitate și apărare nu există schimbări majore. Pe de altă parte nu trebuie să uităm că acest tip de politici aparțin în mare măsură Președintelui României. Nu cred că există elemente de îngrijorare”, consideră analistul român.

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a salutat scorul obținut de Partidul Social Democrat. Într-un mesaj, postat pe o rețea de socializare, Igor Dodon, și-a exprimat speranța că liderii acestei formațiuni vor echilibra retorica Bucureștiului în raport cu Republica Moldova.

Și vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a felicitat printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, PSD, pentru rezultatele obținute la alegerile din România. Vlad Plahotniuc a afirmat că se bucură pentru victoria prietenilor și partenerilor din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău