Iulia Timoșenko și-a consolidat poziția de lider în calitate de candidat la președinția Ucrainei

  • 05 Septembrie 2018 06:33
Iulia Timoșenko și-a consolidat poziția de lider în calitate de candidat la președinția Ucrainei

Fostul premier al Ucrainei, liderul partidului "Batikivșcina", Iulia Timoșenko, ar fi putut obține 17,8% din voturi și ar fi devenit lider în preferințele alegătorilor, dacă în luna august s-ar fi desfășurat alegeri prezidențiale în Ucraina, arată rezultatele unui sondaj de opinie desfășurat de Fundația pentru Inițiative Democratice Ilka Kučeriva în colaborare cu serviciul sociologic al Centrului Razumkov.

„Dintre candidații la funcția de președinte al Ucrainei, cel mai puternic a crescut ratingul Iuliei Timoșenko, de la 13,3% în luna mai până la 17,8% în luna august" - rezultă din rezultatele sondajului.

Pe poziția a doua, conform sondajului, s-ar fi aflat fostul ministru ucrainean al apărării, liderul partidului "Poziția Civică", Anatoli Grițenko, cu un rezultat de 8,4%, iar pe locul al treilea s-ar fi situat actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, cu 7,9%. Dintre candidați, subliniază sociologii, doar Timoșenko și Poroșenko ar fi avut sprijin în aproape toate regiunile țării, cu excepția estului Ucrainei în cazul actualului președinte.

Dintre partidele politice, în cazul desfășurării alegerilor parlamentare, cele mai multe voturi le-ar fi obținut "Batkivșcina" (18,5%), "Poziția Civică" (9,4%), "Pentru Viață" (8,7%), Blocul lui Petro Poroșenko "Solidaritatea" (7,7%) și "Blocul de Opoziție" (7,1). Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 16-22 august în toate regiunile Ucrainei, fără teritoriile necontrolate de Guvernul ucrainean din regiunea Donbas, pe un esantion de 2.019 persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Eroarea teoretică a eșantionului nu depășește 2,3%. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău