Iulia Navalnaia merge la Bruxelles și se va întâlni cu miniștrii de externe din UE

  • 19 Februarie 08:50
Iulia Navalnaia merge la Bruxelles și se va întâlni cu miniștrii de externe din UE

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, ucis vineri într-o închisoare rusească din Arctica, se va întâlni, luni, la Bruxelles, cu miniștrii de externe al statelor Uniunii Europene, a anunțat, duminică, șeful diplomației europene, Josep Borrell.

„Luni, o voi primi pe Iulia Navalnaia la Consiliul Afaceri Externe al UE”, a declarat, duminică seara, Josep Borrell pe Twitter.

„Miniștrii din UE vor trimite un puternic mesaj de susținere luptătorilor pentru libertate din Rusia și vor onora memoria lui Aleksei Navalnîi”, a scris Borrell.

Iulia Navalnaia, care nu și-a mai văzut de doi ani soțul, a declarat că ea îl consideră pe dictatorul rus, Vladimir Putin, „personal responsabil” de moartea lui și a îndemnat comunitatea internațională să se unească pentru a învinge „acest regim îngrozitor”.

Ministrul de externe italian, Antonio Tajani, a spus că declarațiile Iuliei Navalnaia „vor ajuta toți europenii să înțeleagă mai bine ce tip de sistem violent trebuie să înfruntăm în Ucraina”.

„Aceasta ne face să simțim amenințarea care apasă asupra cetățenilor ruși și tuturor regiunilor Europei noastre, un continent unde violența, brutalitatea și războiul au fost readuse într-un mod rușinos și iresponsabil”, a adăugat Tajani într-un comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău