Italia | Zece persoane rănite într-o explozie provocată de o scurgere de gaze într-o primărie de lângă Roma

  • 10 Iunie 2019 16:51
Italia | Zece persoane rănite într-o explozie provocată de o scurgere de gaze într-o primărie de lângă Roma

Zece persoane, printre care un copil, au fost rănite luni într-o explozie provocată de o scurgere de gaze în centrul localității italiene Rocca di Papa, la circa 25 km sud-est de Roma, transmite dpa, preluat de AGERPRES.

Explozia s-a produs în clădirea primăriei din Rocca di Papa, localitate situată nu departe de reședința de vară a papei, de la Castel Gandolfo.

Copilul a suferit răni grave, dar viața sa nu este pericol, a declarat comisarul regional pentru sănătate, Alessio D'Amato. Copilul și un adult care au suferit arsuri au fost spitalizați, a indicat comisarul.

Alți doi copii au fost duși la spital de către familiile lor, iar șase adulți au primit îngrijiri medicale la locul incidentului, a precizat responsabilul.

Copiii răniți se aflau într-o grădiniță adiacentă clădirii primăriei, a relatat agenția ANSA.

Potrivit presei italiene, primarul Emanuele Crestini se numără printre persoanele rănite.

Explozia a distrus parțial fațada clădirii și a declanșat un incendiu.

Serviciul de pompieri a postat pe Twitter o filmare în care se văd resturi de la explozie pe strada din fața primăriei. Printre acestea nu au găsite însă alte victime, au precizat pompierii.

Un comunicat al companiei de gaz Italgas atribuie vina pentru explozie unei terțe firme, căreia nu îi indică însă numele. Lucrările efectuate de aceasta în afara sediului primăriei au avariat țevile de gaz subterane, provocând o scurgere, afirmă Italgas.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău