Italia vrea să-i găzduiască pe refugiații ucraineni pe proprietățile confiscate de la mafioți

  • 11 Martie 2022 14:34
Italia vrea să-i găzduiască pe refugiații ucraineni pe proprietățile confiscate de la mafioți

Italia plănuiește să găzduiască refugiați ucraineni pe proprietățile confiscate de la mafie, a spus ministrul italian de interne, Luciana Lamorgese, potrivit The Guardian.

Într-un interviu acordat Corriere della Sera, Lamorgese a spus că 28.000 de refugiați ucraineni au ajuns până acum în Italia, majoritatea femei și copii. Ea a spus că 283 de proprietăți confiscate de la organizațile criminale au fost alese pentru a găzdui oamenii pe termen lung, scrie DIGI24.

Refugiații vor avea acces la asistență medicală, copiii putea merge la școală, iar adulții vor avea permis de muncă, a adăugat ea.

Italia gestionează situația migranților ucraineni ca parte a directivei UE privind protecția temporară, un instrument elaborat în 2001, dar activat abia la începutul acestei luni, care permite statelor membre să ofere protecție imediată refugiaților care au fugit din cauza războiului.

Printre copiii care au sosit în Italia se numără Sofia, care a rămas orfană după ce sora ei, Polina, primul copil care a căzut victimă a invaziei, și părinții lor au fost uciși de forțele ruse la Kiev. Fratele ei a murit ulterior la spital. Sofia, în vârstă de 13 ani, a fost internată la spitalul San Raffaele din Roma în „stare gravă”, au spus medicii. Bunica ei este și ea în Italia.

Pe de altă parte, banca italiană Intesa Sanpaolo, care deține muzeul Galleria d’Italia din Milano, a declarat că va returna 23 de lucrări împrumutate de la patru muzee rusești până pe 27 martie, când va avea loc o expoziție intitulată „Grand Tour”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău