Italia vrea să dea în judecată Pfizer din cauza întârzierilor în aprovizionarea cu vaccin

  • 20 Ianuarie 13:48
Italia vrea să dea în judecată Pfizer din cauza întârzierilor în aprovizionarea cu vaccin

Italia intenționează să întreprindă „în următoarele zile” acțiuni în justiție împotriva Pfizer, din cauza întârzierilor în livrările de doze din vaccinul său anti-COVID, a anunțat marți seara șeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Protecția sănătății cetățenilor italieni nu se negociază”, a atenționat Domenico Arcuri într-un comunicat. „Campania de vaccinare nu poate fi încetinită și cu atât mai puțin în ceea ce privește administrarea dozelor de rapel pentru numeroșii italieni care au primit deja prima doză”, a adăugat el.

Vineri, Pfizer și asociatul său BioNTech au anunțat în mod inopinat că nu sunt în măsură să furnizeze cantitatea de doze la care s-au angajat, declanșând nemulțumirea unor țări europene, deja criticate pentru încetineala cu care se desfășoară campania de vaccinare.

A doua zi alianța americano-germană Pfizer/BioNTech a dat asigurări că a pus în aplicare „un plan” pentru a limita la o săptămână întârzierile din livrările vaccinului lor, în condițiile în care Europa avea temeri că livrările ar putea fi întârziate între „trei și patru săptămâni”.

Cu toate acestea, potrivit lui Arcuri, Roma a fost informată de Pfizer că întârzierile de livrări se vor prelungi.

Italia, care s-a confruntat săptămâna aceasta cu o reducere cu 29% a livrărilor de doze de vaccin care îi erau destinate, este îngrijorată în special pentru administrarea celei de-a doua doze personalului sanitar, prima categorie vaccinată în această țară care a imunizat până acum în jur de 1,2 milioane de persoane.

Pfizer a informat Italia că „nu doar dozele ce nu au fost livrate săptămâna aceasta, unilateral și fără preaviz, nu vor fi livrate săptămâna viitoare, ci și că va exista o ușoară reduce a livrărilor”, a mai spus Arcuri.

Vineri, comisarul guvernului italian pentru gestionarea epidemiei a declarat că „a trimis un răspuns oficial către Pfizer Italia, în care își exprimă decepția” și „cere restabilirea imediată a cantităților ce trebuie distribuite”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
13
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Sat
6
Sun
3
Mon
2
Tue
3
Wed
7

Curs oficial BNM 26 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3426 0.0702
USD 17.4546 -0.0313
RON 4.3784 0.0148
UAH 0.6257 0.0001
RUB 0.2368 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău