Italia va introduce o carantină obligatorie de 5 zile pentru persoanele sosite din celelalte țări UE

  • 30 Martie 2021 13:51
Italia va introduce o carantină obligatorie de 5 zile pentru persoanele sosite din celelalte țări UE
Sursa: RRA

Italia va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc din celelalte țări ale Uniunii Europene, inclusiv pentru călătorii ce revin pe teritoriul italian, au anunțat marți surse din Ministerul Sănătății italian, transmit Reuters și AFP, potrivit Agerpres.

Orice călător provenind din Uniunea Europeană va trebui să efectueze un test pentru depistarea COVID-19 înaintea plecării, să respecte o carantină de cinci zile, apoi să efectueze un nou test la finalul acestei perioade, o măsură aflată deja în vigoare pentru țările din afara Uniunii.

Această măsură ''se aplică tuturor celor care pleacă și sosesc'' în peninsulă, inclusiv cetățenilor italieni, a precizat un reprezentant al Ministerului Sănătății.

În schimb, data intrării în vigoare a acestei noi restricții nu este deocamdată cunoscută, în contextul în care minivacanța de Paștele catolic, care începe sâmbătă și se încheie luni, este în mod tradițional utilizată de turiștii străini pentru a se deplasa în Italia.

În Italia sunt deja în vigoare restricții severe pentru a limita răspândirea coronavirusului, printre care închiderea barurilor și a restaurantelor, limitarea deplasării etc.

Întreaga peninsulă va fi clasificată în zona ''roșie'' (risc de contagiune ridicat și restricții maximale) pentru weekendul de Paște.

Până în prezent, pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a peste 108.000 persoane în Italia, potrivit Ministerului Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău