Italia va elimina treptat restricțiile până la sfârșitul lunii aprilie

  • 16 Aprilie 2021 20:00
Italia va elimina treptat restricțiile până la sfârșitul lunii aprilie

Italia ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor și a școlilor de luni, 26 aprilie, a anunțat vineri șeful guvernului italian, Mario Draghi, citat de AFP, preluat de AGERPRES. 

Exprimând un "optimism prudent", Mario Draghi a afirmat că guvernul său a decis să-și asume un "risc calculat" și să clasifice regiunile italiene ale căror date epidemiologice sunt satisfăcătoare în zona 'galbenă' (risc moderat), în care restricțiile sunt mai puțin severe.

"Se va acorda prioritate activităților în aer liber", a declarat premierul Draghi, fără să menționeze concret barurile și restaurantele dispunând de mese afară, dar care sunt implicit incluse în această categorie.

"Toate instituțiile școlare se vor redeschide cu prezență fizică în zonele galbene și portocalii (risc mediu)', a adăugat el.

Proiectul de redeschidere progresivă se bazează pe doi piloni: menținerea în toate circumstanțele a gesturilor barieră (distanțarea fizică și portul măștii) și accelerarea campaniei de vaccinare.

"Probabilitatea să fim obligați să ne întoarcem înapoi este foarte mică dacă vom respecta regulile de prevenție", a apreciat Draghi, întrebat dacă se ia în considerare anularea acestor deschideri.

Premierul a spus și că de acum sunt posibile călătoriile între două regiuni incluse în scenariul "galben".

Decizia guvernului reprezintă o mică accelerare, după ce, în timpul unui consiliu de miniștri anterior, la sfârșitul lunii martie, executivul era decis să anuleze orice zonă galbenă în Italia până la 30 aprilie, indiferent de situația epidemiologică predominantă în diverse regiuni.

Ministrul sănătății, Roberto Speranza, a precizat la rândul său că guvernul programează redeschiderea piscinelor în aer liber începând cu 15 mai, a sălilor sportive din 1 iunie, iar organizarea târgurilor și a expozițiilor comerciale de la 1 iulie.

Italia, prima țară afectată masiv de pandemia de coronavirus în Europa în februarie 2020, a înregistrat peste 115.000 de decese. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău