Italia: Un nou focar de coronavirus, la un depozit din Bologna

  • 25 Iunie 2020 18:06
Italia: Un nou focar de coronavirus, la un depozit din Bologna

Un nou focar de coronavirus în Italia a fost identificat într-un depozit din Bologna (centru), folosit de o firmă de transporturi și livrări, a relatat joi presa locală, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

În total, 46 de angajați ai depozitului au fost depistați cu coronavirus, 44 dintre ei fiind asimptomatici, a scris cotidianul Resto del Cardino.

Doi șoferi se numără printre cei contaminați.

Depozitul, aparținând societății Bartolini (BRT), a fost închis.

Italia, prima țară greu încercată de pandemie în afara Chinei și mult timp epicentrul bolii în Europa, a plătit un greu tribut, cu 34.644 de decedați din 239.410 de persoane contaminate, arată cifrele autorităților sanitare.

În prezent, epidemia pare să se afle sub control, în această săptămână înregistrându-se între 18 și 30 decese zilnic și un număr de contaminări în scădere.

Cu toate acestea, două focare noi au apărut la Roma în urmă cu două săptămâni. Autoritățile sanitare au îndemnat la 'prudență' după aceste 'semnale de alertă', subliniind că 'circulația virusului este încă importantă'.

Oameni de știință italieni au publicat miercuri un articol în care afirmă că situația de urgență provocată de COVID-19 s-a 'terminat' în peninsulă, o poziție care a suscitat vii reacții într-o țară în care mulți se tem încă de un al doilea val de epidemie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău