Italia | Starea de urgență ar putea fi prelungită

  • 10 Iulie 2020 18:42
Italia | Starea de urgență ar putea fi prelungită

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat vineri că este posibil ca starea de urgență instituită din cauza pandemiei de COVID-19 și care expiră la 31 iulie să fie prelungită și după această dată, cu scopul de a facilita controlul asupra propagării virusului, relatează AGERPRES și AFP.

"Rezonabil vorbind, există condiții pentru a prelungi starea de urgență din cauza coronavirusului după data de 31 iulie", a declarat Conte în fața presei la Veneția (nord-est).

"Starea de urgență este utilizată pentru a ține sub control virusul. Încă nu ne-am decis, dar, rezonabil vorbind, ne îndreptăm în această direcție'', a adăugat el.

"Este o decizie colectivă pe care o vom lua în Consiliul de miniștri, iar o eventuală prelungire înseamnă că vom putea continua să luăm măsurile necesare, chiar și de mică amploare", a precizat șeful guvernului italian.

Prima țară afectată în Europa, Italia a plătit un greu tribut epidemiei, cu aproape 35.000 de morți și peste 242.000 cazuri de contaminare.

Epidemia pare în prezent sub control în Italia, cu 12 decese în ultimele 25 de ore, față de 15 - miercuri și 30 - marți, chiar dacă numărul de noi cazuri a crescut pentru a doua zi consecutiv (229).

Starea de urgență în Italia este utilizată în principal pentru a facilita și accelera luarea deciziilor și măsurilor destinate să combată efectelor seismelor, inundațiilor și altor catastrofe, în cazul dat ale epidemiei de COVID-19.

Italia a instituit starea de urgență pentru șase luni la sfârșitul lunii ianuarie, ceea ce a permis guvernului să reducă rapid formalitățile administrative în caz de necesitate, după ce doi turiști chinezi au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus în primele cazuri detectate în această țară. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău