Italia | Restricții suplimentare în cinci regiuni, inclusiv Lombardia, și ridicarea lor aproape totală în Sardinia

  • 27 Februarie 2021 17:32
Italia | Restricții suplimentare în cinci regiuni, inclusiv Lombardia, și ridicarea lor aproape totală în Sardinia

Ministerul italian al Sănătății a decis sâmbătă impunerea de restricții suplimentare în cinci regiuni, printre care Lombardia, în cadrul luptei împotriva epidemiei de COVID-19, dar și ridicarea lor aproape totală în Sardinia, informează AFP și Reuters.

Cele 20 de regiuni italiene sunt împărțite în zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) și roșii (risc ridicat).

Pentru prima dată, o regiune, Sardinia, trece în zona albă, în care marea majoritate a restricțiilor sunt ridicate, mai puțin cele referitoare la portul măștii și la distanțarea socială.

Sardinia a înregistrat timp de trei săptămâni la rând mai puțin de 50 de cazuri noi de COVID-19 la 100.000 de locuitori, principalul criteriu pentru trecerea în zona albă, în care restaurantele sunt deschise și seara, iar sălile de cinema, de teatru, de fitness și piscinele pot fi de asemenea redeschise.

Autoritățile din Sardinia au decis totuși o deschidere prudentă, supravegheată, a activităților, o discuție cu Ministerul Sănătății și Institutul Superior de Sănătate (ISS) urmând să stabilească modalitățile de trecere în zona albă începând de luni.

Tot de luni, Lombardia, Piemont și Marche vor trece din zona galbenă în cea portocalie, în care barurile, restaurantele și muzeele se închid.

Două regiuni, Basilicata și Molise, devin zone roșii, în care totul este închis, mai puțin magazinele cu produse de primă necesitate (alimente, farmacii), și unde deplasările sunt permise doar din motive profesionale și de sănătate.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău