Italia mizează pe gazul african pentru a scăpa de dependența de Rusia

  • 20 Aprilie 09:53
Italia mizează pe gazul african pentru a scăpa de dependența de Rusia

Algeria și Egipt înainte de Paște, Congo și Angola săptămâna aceasta, Mozambic în mai: Italia a pornit o ofensivă diplomatică în Africa pentru a scăpa de dependența de gazul rusesc, transmite Le Figaro, citată de g4media.ro.

În timp ce Rusia furnizează în prezent peninsulei 45% din gazul său, premierul Mario Draghi dorește să schimbe această situație prin diversificarea cât mai rapidă a portofoliului de furnizori, notează sursa citată

„Nu mai vrem să depindem de gazul rusesc, pentru că dependența economică nu trebuie să se transforme în supunere politică”, a declarat el duminică într-un interviu acordat cotidianului Il Corriere della Sera. Dragi a spus că „diversificarea este posibilă și poate fi implementată relativ repede, mai repede decât am crezut în urmă cu doar o lună”.

În acest scop, Mario Draghi urma să se deplaseze personal miercuri la Luanda și joi la Brazzaville pentru a încheia noi contracte de aprovizionare, dar, depistat pozitiv la Covid, a fost înlocuit de ministrul său de externe Luigi Di Maio, însoțit de colegul său însărcinat cu tranziția ecologică Roberto Cingolani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29,41
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău