Italia | Matteo Salvini: În Italia se poate intra ”doar cu acordul meu”

  • 14 Mai 2019 19:15
Italia | Matteo Salvini: În Italia se poate intra ”doar cu acordul meu”

Vicepremierul și ministrul de interne italian, Matteo Salvini, afirmă că în Italia se poate intra doar dacă își dă el acordul. Salvini, un politician eurosceptic despre care s-a scris că ar avea vederi de extremă dreaptă, a făcut, în acest context, trimitere la navele cu migranți care se află în Mediterană și încearcă să acosteze în porturile italiene, scrie Radio Romania Actualități.

"Eu mă ocup de menținerea și asigurarea ordinii și securității publice și preiau această onoare, dar și poverile, deci oricine intră în Italia trebuie să aibă permisiunea mea", a comentat pe rețelele de socializare vicepremierul și ministrul de interne Matteo Salvini, referindu-se la debarcările de migranți și mai ales la o altă navă umanitară care se îndreaptă în Marea Mediterană spre Libia.

Salvini avertizează că vor lua toate măsurile necesare pentru a interzice navei în cauză să aducă refugiații pe teritoriul italian.

Aceasta numai la trei zile după ce premierul Giuseppe Conte a permis unei ambarcațiuni caritabile care transporta 30 de migranți să acosteze în insula Lampedusa, iar unei alte nave a marinei italiene cu 36 de migranți să intre în Portul Augusa din Sicilia.

Sursa:Radio România Actualități

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău