Italia | Mai mult de 900 de migranți au debarcat în Sicilia

  • 13 Iunie 2018 16:05
Italia | Mai mult de 900 de migranți au debarcat în Sicilia

Mai mult de 900 de migranți care se aflau la bordul unei nave a gărzii de coastă italiene au debarcat miercuri dimineață în portul Catania din Sicilia, relatează AFP.

Sosirea lor intervine la o zi după plecarea spre Spania a navei umanitare Aquarius, finanțată de organizația neguvernamentală franceză SOS Méditerranée, navă care a rămas cu 629 migranți la bord în stand-by timp de peste 72 de ore, după ce Italia și Malta au refuzat să-și deschidă porturile.

Majoritatea migranților debarcați miercuri dimineață în Sicilia sunt din Eritreea. Printre migranți se aflau și în jur de 200 de minori, cel mai mic fiind un bebeluș de trei luni, a precizat organizația neguvernamentală Save the Children.

Circa 800 dintre migranți vor fi transferați în alte regiuni italiene, a precizat prefectura de poliție din Catania.

Migranții au fost recuperați de nava Diciottia a pazei de coastă, după ce au fost salvați în ultimele zile în cinci operațiuni realizate de alte ambarcațiuni în largul coastelor Libiei.

Aceasta este prima debarcare de migranți în număr atât de mare de la instalarea noului guvern italian și a ministrului de interne Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta).

Salvini a avertizat că porturile italiene vor fi închise pentru ambarcațiunile ONG-urilor europene care salvează migranți în largul Libiei. El a aplicat această măsură în cazul navei Aquarius, chiar dacă vedete ale gărzii de coastă italiene au transferat la bord migranți salvați.

''Patru sute de persoane au fost transferate pe Aquarius după ce au fost salvate de garda de coastă italiană'', a declarat miercuri, la Marsilia, Sophie Beau, directoarea generală a SOS Méditerranée. Aquarius se îndreaptă acum spre portul spaniol Valencia, unde urmează să ajungă cel mai devreme sâmbătă seara, a indicat ea. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău