Italia justifică restricțiile anti-COVID de călătorie care au surprins alte țări

  • 16 Decembrie 2021 20:10
Italia justifică restricțiile anti-COVID de călătorie care au surprins alte țări

Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a justificat joi restricțiile mai severe pentru intrarea în Italia din afara Uniunii Europene, transmite dpa, citat de Agerpres.

"În aceste ore, prioritatea noastră nu poate fi alta decât să continuăm să lucrăm pentru menținerea siguranței țării noastre", a declarat oficialul la un congres al asociației asistenților medicali FNOPI.

Decizii cum sunt prelungirea stării de urgență și restrângerea deplasărilor internaționale au exact acest obiectiv, a mai spus el. Scopul e de a evita creșterea semnificativă a numărului de cazuri și de internări în spitale din cauza noilor variante de coronavirus, cum ar fi Omicron.

De joi, toți cei care intră în Italia din alte state membre ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus, pe lângă dovada de vaccinare sau de vindecare. Conform reglementărilor, se acceptă teste PCR făcute cu maximum 48 de ore înainte și teste de antigeni din ultimele 24 de ore.

Măsurile au fost adoptate rapid și i-au surprins pe oficialii de la Bruxelles. Comisia Europeană încearcă să mențină o abordare comună a pandemiei, în timp ce situația legată de COVID-19 evoluează.

Joi, primarul din Bologna, Matteo Lepore, a anunțat că s-au anulat festivitățile de Anul Nou în Piazza Maggiore. "Trebuie să evităm ocaziile de noi infectări", a comunicat el.

La Roma nu va mai avea loc concertul tradițional de Anul Nou de la arena de curse Circus Maximus.

Regiunea Campania (sud), din jurul orașului Napoli, a mers chiar mai departe: președintele regiunii, Vicenzo De Luca, a semnat miercuri un ordin prin care interzice consumul de mâncare și băuturi alcoolice și nealcoolice (cu excepția apei) în spațiile publice din 23 decembrie până în 1 ianuarie.

Reglementări similare pentru perioada dinaintea Crăciunului au fost adoptate și la Milano și Torino. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău