Italia face demersuri pentru a atrage din nou turiștii străini

  • 05 Iunie 2020 08:58
Italia face demersuri pentru a atrage din nou turiștii străini

Italia, care deplânge izolarea la care o supun țările europene, a lansat o adevărată bătălie pentru reluarea cât mai rapidă a fluxurilor de turiști, provenind din 20 de țări de pe continent.

Mâine, ministrul de externe, Luigi Di Maio, merge la Berlin pentru a susține reluarea zborurilor dintre cele două țări. Ulterior va pleca în Slovenia, apoi în Grecia. Țările europene sunt, însă, reticente, transmite RRA.

În centrul Romei, în Piazza del Popolo, pentru jumătate de zi, sute de valize goale au fost lăsate în semn de protest de responsabili agențiilor de turism care au dorit să iasă în stradă, la fel ca la Torino și Napoli.

Cele 25 de milioane de euro destinate acestui sector din partea Guvernului de la Roma prin ultimul decret, "Relansarea", nu sunt suficiente pentru a acoperi pagubele produse în aproape patru luni de pandemie.

Protestatarii, îmbrăcați în alb și cu pancarte pe care scria "Nu suntem fantasme", solicită un sprijin financiar și sugerează guvernului să acceseze fonduri europene care ar putea salva agențiile care sunt mult mai dezavantajate față de structurile de cazare.

Deși doar de două zile italienii se pot deplasa de la o regiune la alta și unii dintre ei deja se află în vacanță, marile orașe turistice ca Roma, Florența, Veneția și Torino sunt în continuare destul de pustii, numai localnicii și de ieri, câțiva turiști italieni - și așa va fi pentru cel puțin încă două săptămâni sau mai rău, chiar până la sfârșitul lunii iunie, dacă 20 de state europene nu își vor relua zborurile cu aerporturile din Peninsulă.

Italia și-a deschis granițele pentru toate țările din Spațiul Schengen și Marea Britanie chiar fără să impună autoizolarea călătorilor, însă de partea cealaltă, toate porțile sunt închise.

Doar Grecia și Germania au cedat pe moment și au acceptat să reia cursele de la 15 iunie, Guvernul de la Atena însă avertizând că toți pasagerii care ajung în Grecia cu avioane de pe aeroporturile din regiunile din regiunile Lombardia, Piemonte, Veneto și Emilia-Romagna vor fi nevoiți să rămână în autoizolare între 7 și 14 zile.

Mai îngrijorător pentru Roma este că nici măcar țările vecine, Austria și Elveția, nu vor să permită prea curând, nu mai devreme de 6 iulie, accesul italienilor pe teritoriul lor și nici invers.

Doar din motive de muncă sau pentru școală se poate trece dintr-o parte în alta.

În Croația, italienii pot intra numai dacă au o rezervare la un hotel, iar în Franța, doar cu declarația pe propria răspundere.

În acest context, nu au cum să ajungă turiști din străinătate în peninsulă.

Chiar dacă în prezent există încă un număr de peste 38.400 de pacienți infectați cu COVID-19, ministrul de externe, Luigi di Maio, asigură că țara sa este pregătită să primească vizitatori și tocmai în acest sens se va deplasa personal în Germania și Slovenia, pentru a solicita redeschiderea frontierelor față de Italia cât mai repede posibil.

     
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău