Italia | Cutremur cu magnitudinea 3.7 resimțit la Roma; clădiri avariate în Colonna

  • 24 Iunie 2019 08:25
Italia | Cutremur cu magnitudinea 3.7 resimțit la Roma; clădiri avariate în Colonna

Un cutremur cu magnitudinea de 3.7 grade pe scara Richter s-a produs duminică seara, la ora locală 20:43 (19:43 GMT), la 30 de km de Roma, unde a fost resimțit de o parte din locuitori, a anunțat Institutul italian de geofizică, informează dpa și AFP, preluat de Agerpres.

Epicentrul seismului produs la 9 km adâncime s-a aflat la 3 km nord-est de orașul Colonna.

În capitală nu au fost semnalate pagube sau victime, conform informațiilor din mass-media italiană. O linie de metrou a fost însă temporar închisă pentru efectuarea unor verificări, după care circulația a fost reluată pe tronsonul respectiv.

Primarul orașului Colonna, Fausto Giuliani, a declarat pentru agenția de știri ANSA că mai multe clădiri au fost avariate."A fost multă teamă, toată lumea a ieșit în stradă", a mai spus primarul localității.

Capitala italiană nu se află într-o zonă cu risc seismic ridicat, dar cutremurele care au loc în regiunea învecinată Abruzzo, o zonă cu activitate seismică puternică, sunt deseori resimțite la Roma.

Cutremure cu magnitudine mare se produc în mod obișnuit în Italia. În august 2016, aproximativ 300 de persoane și-au pierdut viața în urma unui seism cu magnitudinea de 6.2 grade, care a afectat orașul Amatrice din centrul Italiei. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău